Επί πτυχίω εξεταστική για το τμήμα Εκπ. Ηλεκτρολόγων & Εκπ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών



Έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις στο τμήμα των Εκπ. Ηλεκτρολόγων και Εκπ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών αποφασίστηκε πως δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική των επί πτυχίω φοιτητών.

 

Μετά την έξαρση της πανδημίας άλλαξαν τα δεδομένα για όλη την χώρα και ακόμα περισσότερο για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ξαφνικά, τα μαθήματα θεωρητικά και εργαστηριακά σταμάτησαν το ίδιο και οι πρακτικές ασκήσεις, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Βρισκόμαστε σήμερα 2,5 μήνες περίπου μετά τον εγκλεισμό και τίποτα δεν είναι ίδιο σε σχέση με παλιά, κάθε μέρα όλοι μας αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα.

 

Κατανοούμε τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί και τις επιπλοκές που αντιμετωπίζεται όλοι σας, και για εμάς τους φοιτητές δεν είναι τίποτα εύκολο επί της παρούσης.  Τα άλλα δυο τμήματα έχουν αποφασίσει πως θα διεξάγουν την επί πτυχίω εξεταστική τον Ιούνιο . Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνουμε   το τμήμα των Εκπ. Ηλεκτρολόγων και Εκπ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών με τα άλλα, διότι  σε όγκο φοιτητών είναι σχεδόν διπλάσιο.

 

Όλοι οι επί πτυχίω προσδοκούσαν την καθιερωμένη αυτή εξεταστική και από την στιγμή που άνοιξαν οι δηλώσεις από τις 12/05/20 το θεώρησαν δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί. Πολλοί δε φοιτητές προετοίμαζαν το διάβασμα τους  καιρό πριν  για την απερχόμενη εξεταστική.

 

Άλλοι πάλι φοιτητές χρωστάνε ένα και δυο μαθήματα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές του ή να ξεκινήσουν την  πρακτική τους άσκηση. Η μη συμμετοχή τους για την εξέταση των χειμερινών τους μαθημάτων τους φέρνει αντιμέτωπους με πολλά προβλήματα και δεν είναι απλά πως σε ένα μήνα θα ξανά γίνει επαναληπτική εξεταστική γιατί μεσολαβεί ένα διάστημα μέχρι να αναρτηθούν οι βαθμολογίες. Συνεπώς δεν θα ήταν κρίμα αυτοί οι λίγοι οι φοιτητές να καθυστερήσουν 2-3 μήνες για το επόμενο βήμα της σταδιοδρομίας τους;

 

Για τον λόγο αυτό, ως εκπρόσωποι των φοιτητών  σας παρακαλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση σας και να πραγματοποιηθεί η επί πτυχίω εξεταστική του Ιουνίου. Εάν αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί ( λόγω επιτηρήσεων, έλλειψης προσωπικού ή αιθουσών)  οι φοιτητές όπου χρωστούν μέχρι 5  χειμερινά μαθήματα να δώσουν κανονικά τα μαθήματα αυτά. Κατανοούμε πως το ζήτημά  αυτό προκαλεί προβλήματα και σε εσάς τους καθηγητές λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας αλλά και σε πολλούς φοιτητές που αγωνιούν για τις σπουδές τους, συμπεριλαμβανομένης και της  κατάστασης που διανύουμε, ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο όλων μας.   

 

  

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών του τμήματος