Πρόταση για όσους φοιτητές νοσούν κατά την διάρκεια της εξεταστικής


Δυστυχώς, βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με νέα έξαρση της πανδημίας, με την μετάλλαξη Omicron να επικρατεί και να μολύνει καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας και όπως είναι φυσικό μολύνονται και αρκετά μέλη της φοιτητικής κοινότητας. Το γεγονός αυτό επιφέρει προβλήματα και στην διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η εξέταση των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης. Ωστόσο τίθεται το εξής ερώτημα: Τι γίνεται στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου βρεθεί κάποιος φοιτητής θετικός στον κορονοϊό; Ως εκπρόσωποι των φοιτητών δεν θέλουμε κανένας φοιτητής να αποκλειστεί από την διαδικασία της εξέτασης και να παρατείνει με αυτό τον τρόπο τις σπουδές του.

 

Για τον λόγο αυτό ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνουμε:

 

·         Αν υπάρξει φοιτητής/τρια θετικός/ή στον κορονοϊό κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου να το δηλώνει άμεσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του edupass

 

·         Την δημιουργία ειδικής επιτροπής η οποία θα διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και θα ενημερώνει την γραμματεία του τμήματος καθώς και τους διδάσκοντες καθηγητές για όσους φοιτητές νοσούν και επιθυμούν να εξεταστούν στα μαθήματά τους.

  

·         Μετά το πέρας της προβλεπόμενης καραντίνας που πρέπει να τηρηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να οριστεί νέα ημερομηνία εξέτασης των μαθημάτων για όσους φοιτητές νόσησαν κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.