Πρόταση για τους οικότροφους της εστίας της ΑΣΠΑΙΤΕ

 

Η ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου ιού του Covid-19 στην χώρα μας έχει επιφέρει σημαντικά μέτρα από την Κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του. Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αναγκαίο να τηρούνται πιστά και με σύνεση από όλους μας. Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση που υπεγράφη στις 21/03/2020, εμπεριέχει την απαγόρευση λειτουργίας όλων των φοιτητικών εστιών έπειτα από εισήγηση της Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού. Όπως έχουμε πληροφορηθεί αυτή την στιγμή στην φοιτητική εστία της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν παραμείνει περίπου 25 φοιτητές. Οι λόγοι παραμονής αυτών  στην φοιτητική εστία είναι σημαντικοί, καθώς υπάρχουν οικότροφοι οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους διότι διαμένουν μόνιμα σε ξένη χώρα  ή οι οικογένειες τους σε διαμένουν σε απομακρυσμένα νησιά. Μέρος φοιτητών επίσης δεν αποχώρησαν προς τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους επειδή οικογενειακά τους πρόσωπα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με τον φόβο αν είναι φορείς του ιού να μην τον μεταφέρουν στους ανθρώπους αυτούς. Οι σπουδαστές λοιπόν που έχουν παραμείνει στις φοιτητικές εστίες για τους προαναφερθείς λόγους, με τα νέα μέτρα αυτά θα μείνουν χωρίς χώρο διαμονής ,γεγονός που μας ανησυχεί.

 

Για τον λόγο αυτό ως Σπουδαστικός Σύλλογος ΑΣΠΑΙΤΕ προτείνουμε:

 

        Η διοίκηση της φοιτητικής εστίας να μεριμνήσει και να βρει μια λύση για τους σπουδαστές  ώστε να μην μείνει κανένας χωρίς στέγη.

        Ο κάθε σπουδαστής να προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο που να αποδεικνύει τον λόγο παραμονής του στην εστία.

        Να πραγματοποιείται καθημερινά γενική απολύμανση έναντι του ιού σε όλους τους χώρους της εστίας καθώς και να γίνεται σχολαστική καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους.

        Να ελέγχεται και να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε σπουδαστές της εστίας. 

        Σε περίπτωση που δεν κατέστη δυνατή η παραμονή τους στην εστία, να μισθωθούν δωμάτια ξενοδοχείων που παραμένουν ανοιχτά για τον σκοπό αυτό για εκείνους που δεν μπορούν επιστρέψουν στις οικογένειες τους.     

 

Για τον φοιτητικό σύλλογο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ

Παναγιώτου Σπυρίδων