Πρόταση για εμβόλιμη δήλωση μαθημάτων Eαρινού εξαμήνου 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΑΠ: A / 585 

 

 

Πρόταση για εμβόλιμη δήλωση μαθημάτων Eαρινού εξαμήνου

 

Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι των τμημάτων,

 

Γνωρίζουμε πως είστε αυστηροί σχετικά με τους άτυπους ή τυπικούς κανόνες των τμημάτων που προεδρεύεται, όπως επίσης και με τις διαδικασίες εγγραφών και τις προθεσμίες τους. Γνωρίζουμε, επίσης, πως είστε δίκαιοι, ενδιαφέρεστε πραγματικά για το καλό των τμημάτων σας και επιχειρείτε πάντα να δώσετε την καλύτερη δυνατή λύση στα προβλήματα που προκύπτουν, ιδίως όταν αυτά αφορούν τους φοιτητές. 

Αποτελεί πραγματικότητα, πως η προθεσμία των δηλώσεων του εαρινού εξαμήνου όλων των τμημάτων έχει τελειώσει λίγο πριν την διακοπή για το Πάσχα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα συμφοιτητές μας που δεν έχουν κάνει δήλωση, μερικοί εκ των οποίων ισχυρίζονται πως το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων δεν λειτουργούσε σωστά την τελευταία μέρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν γραφτεί ακόμα στο εξάμηνο και να μην έχουν δικαίωμα εξέτασης στα μαθήματά τους, εργαστηριακά και θεωρητικά.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκπροσωπούμε το μεγαλύτερο κομμάτι του σπουδαστικού συλλόγου και είμαστε αυτοί που με συνέπεια προτείνουμε και διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους φοιτητές.  Γι αυτό το λόγο, αιτούμαστε από τους προέδρους των τεχνολογικών προπτυχιακών τμημάτων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε:

  • Να ανοίξει και πάλι το σύστημα δηλώσεων του εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές για ένα διάστημα μίας εβδομάδας (7 ημερών), ώστε να μπορέσουν να κάνουν τη δήλωσή τους.

Δεδομένου πως η σχολή δεν διοικείται ακόμα από κάποιον δικό της εσωτερικό κανονισμό, αλλά από αποφάσεις των προέδρων των τμημάτων και της Διοικούσας Επιτροπής που βασίζονται σε κανονισμούς άλλων ιδρυμάτων, είμαστε βέβαιοι πως μπορεί να εγκριθεί το αίτημα μας ή να βρεθεί άλλη δίκαιη λύση, ώστε να δοθεί μια ακόμη προθεσμία ως εμβόλιμη παράταση και να μπορέσουν όλοι οι φοιτητές να δηλώσουν τα μαθήματά τους. 

Με εκτίμηση,

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε