Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, γίνεται και αυτομάτως θέση ΟΛΩΝ των φοιτητώνΣήμερα οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ, έδωσαν μία ηχηρή απάντηση σε όσους τους εξαπάτησαν πριν μία εβδομάδα, λέγοντας τους πως ψήφισαν ένα κοινό πλαίσιο, που το μόνο που ήταν, ήταν να είναι ξεκάθαρα παραταξιακό. Μία εβδομάδα τώρα τους δώσαμε την ευκαιρία μετά την ψήφιση του δήθεν “ανεξάρτητου πλαισίου” να δράσουν ώστε να φέρουν αποτελέσματα για την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Τι κατάφεραν;

Κατάληψη έξω από τη διοικούσα επιτροπή, χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα και κάποια άλλη ενημέρωση.

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να δει κάποιος αρμόδιος από το γραφείο του Υπουργού τον Σύλλογο των φοιτητών, αλλά και το κυριότερο, χωρίς αιτήματα που θα συμφωνούσαν και οι δύο παρατάξεις.

Συνέντευξη Τύπου. Δεν έγινε ποτέ.

 

Εμείς σεβαστήκαμε όμως την άποψη αυτή και συμμετείχαμε σε όλες τι δράσεις και σε αυτό δεν μπορεί να μας πει κανείς απολύτως τίποτα.

 

Σήμερα επίσης, μας ήρθε η διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή να μας κάνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα σενάρια που υπάρχουν. Μία διοικούσα επιτροπή που το μόνο που κάνει, είναι να έχει μονίμως τις πόρτες της κλειστές προς τους φοιτητές και σε άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το μόνο που μας είπε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ήταν αερολογίες και υποσχέσεις οι οποίες ξέρουμε πως δεν θα γίνουν πράξη ποτέ. Μιλούσε επί μία ώρα, χωρίς να πει τίποτα!

 

Σήμερα όμως, είδαμε ξανά τους συναδέλφους της ΠΑΣΠ, να κάνουν το εξής παράδοξο. Ήρθαν στη Γενική Συνέλευση με ένα πλαίσιο εντελώς κενό και έτοιμο για απόσυρση, το οποίο ανάμεσα στις λιγοστές διεκδικήσεις του, ανέφερε και “αντικείμενο των σπουδών μας”. Ποιο είναι αυτό και τι εννοούν; Τι διεκδικούν;

 

Παρόλα αυτά όμως, αφού είδαν ότι με το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν υπήρχαν κοινά σημεία και με το πλαίσιο του ΚΚΕ δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, διότι πριν μία εβδομάδα εκτέθηκαν στους φοιτητές εξαπατώντας τους, είπαν πως αποσύρουν το πλαίσιο τους, παρακινόντας όλους τους φοιτητές να αποχωρήσουν από τη Γενική Συνέλευση. Αν αυτό συνάδελφοι δεν είναι μικροκομματικό συμφέρον και λαϊκισμός, τότε τι είναι;

 

Προσπάθησαν ξανά να δημιουργήσουν ένα “μπάχαλο” στη Γενική Συνέλευση και να πάρουν ένα αποτέλεσμα επιθυμητό μόνο σε αυτούς, αλλά δεν τους βγήκε.

 

Πολύ ασχοληθήκαμε όμως με τους συναδέλφους της ΠΑΣΠ, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ ξεκάθαρη θέση για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ και σε κάθε Γενική Συνέλευση βλέπουμε μία διαφορετική στρατηγική, προκειμένου να αποσυντονίσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Σήμερα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκανε ένα βήμα παραπάνω, και κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο, ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο, διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες αγοράς εργασίας και γνώμονα την Πανεπιστημιοποίηση στην πράξη.

Το πλαίσιο μας υπερψηφίστηκε και γίνεται αυτομάτως θέση ΟΛΩΝ των φοιτητών του συλλόγου της ΑΣΠΑΙΤΕ χωρίς χρώματα.

 

Πιο συγκεκριμένα αυτά που προτείνουμε είναι:

 

1.  Ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο ΠΑ.ΠΕΙ. ή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

2.  Σε καμία περίπτωση να μην χαθεί ο Τεχνολογικός χαρακτήρας του πτυχίου μας αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων εργάζονται ως Μηχανικοί Τ.Ε.

3.  Διατήρηση της ΑΣΠΑΙΤΕ ως αυτόνομης σχολής και όχι συγχώνευση τμημάτων, η οποία μάλιστα θα μπορεί στο μέλλον να γίνει πολυτεχνική σχολή, εφόσον θα παράγει μηχανικούς σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

4.  Εκσυγχρονισμός προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με την αγορά εργασίας και όχι βασισμένα στα γνωστικά αντικείμενα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

5. Πλήρη διασφάλιση - Κατοχύρωση των Επαγγελματικών δικαιωμάτων του Μηχανικού για τους απόφοιτους της νέας σχολής.

6. Διατήρηση του παιδαγωγικού χαρακτήρα της ΑΣΠΑΙΤΕ για τους ήδη υπάρχοντες φοιτητές και δυνατότητα επιλογής δωρεάν προγράμματος παιδαγωγικής επάρκειας για τους νέους φοιτητές.

7. Πλήρη αναγνώριση της παιδαγωγικής επάρκειας ώστε οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ να προηγούνται σε όλους τους πίνακες εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΚΕΚ κλπ)

 

Εμείς ξεκινάμε από αύριο δουλειά, προκειμένου να φέρουμε αποτελέσματα και να κάνουμε πράξη την βιωσιμότερη λύση για όλους.