Πραγματοποίηση εξέτασης εργαστηρίων τον Σεπτέμβριο


Η περίοδος που διανύουμε στην χώρας μας, παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις για όλους μας. Χρειάστηκε μάλιστα να ολοκληρώσουμε 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα με την χρήση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Οι δυσκολίες όλο αυτό τον καιρό ήταν πολλές, αλλά με πολύ κόπο και επιμονή φοιτητές και καθηγητές κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εποχής, να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το σύνολο των μαθημάτων. Οι προηγούμενες εξεταστικές περίοδοι έγιναν χωρίς να υλοποιηθεί εμβόλιμη εξεταστική των επί πτυχίω φοιτητών για τα τμήματα των Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών. Οι αποφάσεις αυτές απογοήτευσαν τους επί πτυχίο φοιτητές αφού οι φοιτητές αυτοί ήλπιζαν πως με μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να περιμένουν αρκετούς μήνες αργότερα την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πράγμα το οποίο σημαίνει κατά κύριο λόγο  επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε όλους τους τελειόφοιτους φοιτητές στην επερχόμενη εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

 

Για τον λόγο αυτό ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνουμε:

·         Η ΔΕ της σχολής να αποφασίσει για όλα τα προπτυχιακά τμήματα να διεξαχθεί επαναληπτική εξεταστική εργαστηρίων, κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, για τους φοιτητές του 10ου  εξαμήνου και άνω, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διεξαχθεί η εξεταστική αυτή.

 

 

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας για όλους εκείνους τους φοιτητές που βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους, καθώς δεν θα είναι αναγκασμένοι αυτές τις δύσκολες περιόδους να περιμένουν ένα ή ακόμα και δυο εξάμηνα μέχρι να εξεταστούν. Θα αναμένουν με προσμονή την απάντηση σας.