Η Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ προχωράει!


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στην φοιτητική κοινότητα πως η Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, καθώς η σύγκλητος του ΕΚΠΑ, έθεσε για πρώτη φόρα το θέμα της ένταξης της σχολής μας στο ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της χώρας.


Ως εκπρόσωποι των φοιτητών, με γνώμονα το συμφέρον της σχολής μας, των πτυχίων μας, αλλά και όλων των φοιτητών, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ, αποτελεί τεράστια αναβάθμιση της σχολής. Από την πρώτη στιγμή, εδώ και 6 χρόνια περίπου, διεκδικούμε και προτείνουμε την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο, ως μοναδική βιώσιμη λύση. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τις πάγιες θέσεις μας αλλά και την σοβαρότητα που μας διακατέχει, χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το 2018, οπού εκφράσαμε για πρώτη φόρα τις πάγιες προτάσεις μας.

 

Ο ρόλος - χαρακτήρας της ΑΣΠΑΙΤΕ όμως είναι διπλός. Αυτό για εμάς είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.Παιδαγωγική κατάρτιση και πτυχίο Μηχανικού, τουλάχιστον με τα σημερινά επαγγελματικά μας δικαιώματα, είναι κάτι αυτονόητο και δεν θα το διαπραγματευθούμε. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται όμως και η διοίκηση της σχολής αλλά και το ΕΚΠΑ.

 

Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία λοιπόν, ειδικά από τους εν ενέργεια φοιτητές, οι οποίοι είναι αυτονόητο πως σε οποιαδήποτε εξέλιξη και αλλαγή του προγράμματος σπουδών, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν επιθυμούν να τελειώσουν τις σπουδές τους, με το υπάρχον πρόγραμμα ή με το νέο, άλλωστε πάντοτε υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις οι οποίες είναι προς το συμφέρον των φοιτητών.

 

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν όλους τους φοιτητές, πως βρισκόμαστε εδώ για να συμμετέχουμε ενεργά στην Πανεπιστημιοποίηση της σχόλης μας, θέτοντας παράλληλα τις κόκκινες γραμμές μας, αλλά κυρίως για να συνδιαμορφώσουμε  το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, με τον μέγιστο δυνατό τρόπο και με προτάσεις που θα δημιουργήσουν πτυχία με αξία.

 

Δεν αλλάζουμε τις απόψεις μας για λίγες ψήφους, όπως οι άλλες παρατάξεις. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη και θα υποστηρίξουμε το σωστό με οποιοδήποτε κόστος. Είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια στους φοιτητές, η οποία αργά ή γρήγορα θα λάμψει. 

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι πολύ μικρή σχολή για να Πανεπιστημιοποιηθεί μόνη της και αυτό αποδείχθηκε ξανά.

Χαιρόμαστε όμως, που κάποιοι έστω και την ύστατη στιγμή κατάλαβαν το λάθος τους…

Ας μην χαθεί άλλη μία ευκαιρία για την αναβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων μας.