Προβλήματα εγγραφών ενόψει του νέου Ακαδημαϊκού Εξαμήνου 

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2017

Α.Π:

 

 

Προβλήματα εγγραφών ενόψει του νέου Ακαδημαϊκού Εξαμήνου

 

 Παρατηρήθηκε, ότι εχτές 21/9, δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές της κατεύθυνσης των Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών του τμήματος μας,να εγγραφούν μέσω eclass σε εργαστήρια. Δεδομένου, πως ακόμα δεν έχει βγει κάποιο σχέδιο προγράμματος εξαμήνου ή επίσημο πρόγραμμα εξαμήνου, στο οποίο να φαίνονται οι μέρες και οι ώρες των εργαστηρίων, θεωρούμε πως είναι παράδοξο να επιτρέπεται στους φοιτητές να εγγραφούν στα εργαστήρια τους στα «τυφλά». Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν αρκετοί συμφοιτητές μας που γράφηκαν αμέσως, καθώς πιθανόν δεν είχαν κάποιο κώλυμα σχετικά με ώρες και μέρες. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν συμφοιτητές μας που είτε δουλεύουν είτε χρωστάνε παρακολούθηση σε εργαστήρια μικρότερων εξαμήνων και δεν έχουν την πολυτέλεια να επιλέξουν στην τύχη. Δημιουργήθηκε, έτσι, μια μικρή σύγχυση σε αυτούς.

Ως εκπρόσωποι των φοιτητών, είμαστε από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας των  ηλεκτρονικών εγγραφών στα εργαστήρια μέσω eclass, θετικοί και ελπίζουμε να συνεχιστεί και να εφαρμοστεί και σε άλλα τμήματα , καθώς γλιτώνει τους συμφοιτητές μας από την διαδικασία να σχηματίζουν ουρές έξω από κάθε εργαστήριό τους για να γραφτούν μετά από αρκετή ώρα στο τμήμα που επιθυμούν. Δεν μπορούμε, όμως, εξαιτίας του χθεσινού γεγονότος να μην λάβουμε υπ’ όψην την ανησυχία των φοιτητών. Γι’ αυτό το λόγο αιτούμαστε:

 

·        Σε περίπτωση, στην οποία κάποιος φοιτητής για σοβαρό λόγο ζητήσει να αλλάξει τμήμα σε κάποιο εργαστήριο στο πρώτο μάθημα, να έχει την κατανόηση του εκπαιδευτικού και με την βοήθεια του να υπάρξει κάποια αμοιβαία ανταλλαγή στα τμήματα. Έτσι, θα εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπου φοιτητές παρατούσαν εργαστήρια που είχαν δηλωθεί λόγω κωλύματος της ώρα και της μέρας.

·        Να βγει το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του τμήματος και να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του τμήματος, ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να το δουν, δίχως να χρειάζεται να έρθουν στη Σχολή.

·        Να ανοίξουν οι εγγραφές εργαστηρίων στο eclass και για την κατεύθυνση των Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Να σημειωθεί, πως επιθυμούμε να ανοίξουν, αφού πρώτα δημοσιευτεί το πρόγραμμα εξαμήνου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα παρόμοια με αυτά της κατεύθυνσης των Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

·        Τέλος, για την διευκόλυνση όλων, παρακαλούμε για την ανακοίνωση της έναρξης και της προθεσμίας των εγγραφών στο χειμερινό εξάμηνο του νέου ακαδημαϊκού έτους.

 

Καλό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο!

 

Με εκτίμηση ,

 ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.