Πανεπιστημιοποίηση στην πράξη, όχι στα λόγια!Κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους το οποίο διανύουμε έχουν συζητηθεί πολλά σενάρια για τη μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ σε Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις τελευταίες ημέρες το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Όταν έγινε γνωστή η συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά οι σύλλογοι των Καθηγητών, των Διοικητικών Υπαλλήλων και φυσικά ο Σπουδαστικός Σύλλογος κινητοποιήθηκε για την ένταξή μας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς πιστέψαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι η ιδανικότερη λύση για να πάει την σχολή μας ένα βήμα μπροστά δίχως να χάσουμε τη διαφορετικότητα την οποία μας χαρακτηρίζει.

Όσον αφορά την πρόσφατη πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προς την ΑΣΠΑΙΤΕ είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση και φυσικά θα ήταν σωστό να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το πως μπορεί το σενάριο αυτό να προχωρήσει. Σίγουρα όμως χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση και υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να δούμε σοβαρά όπως το χωροταξικό καθώς δεν βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου εντός της Αττικής. 

Σχετικά με την ένταξή μας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που συγκεκριμένα ΜΟΝΟ η Διοικούσα Επιτροπή υπερασπίζεται με τόσο ζήλο είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Το ίδρυμα αυτό έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή. Τα γνωστικά αντικείμενα μεταξύ των δύο ιδρυμάτων διαφέρουν κατά πολύ και είναι δύσκολο έως αδύνατον να υπάρξουν συνεργασίες. Παρόλα αυτά η διοίκηση με περίεργο τρόπο έχει κρατήσει απόμακρη στάση από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, χωρίς να ενημερώνει κανέναν για τις εξελίξεις των συζητήσεων που πραγματοποιούνται. 

Τέτοιου είδους στάσεις μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους. Οι περιστάσεις αυτές απαιτούν σύνεση, ψυχραιμία και διάλογο και οι διάλογοι εντός των διαδρόμων της σχολής δεν οδηγούν πουθενά. 

Εμείς λοιπόν θέλουμε την καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, 

Οι στόχοι μας είναι: 

  1. Ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης
  2. Διατήρηση του διπλού χαρακτήρα και της μοναδικότητας της σχολής.
  3. Διατήρηση του υπάρχοντος τίτλου σπουδών για τους ήδη υπάρχοντες φοιτητές καθώς και δυνατότητα αναβάθμισης του.

Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε την στήριξη από όλους τους συμφοιτητές μας ενόψει των Φοιτητικών Εκλογών 2018. Για να είμαστε εμείς η εγγύηση ότι η σχολή μας θα συνεχίσει και τώρα και στο μέλλον να έχει την θέση που της αξίζει, για όλους του φοιτητές και τους αποφοίτους της!

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.