Παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μαςΣήμερα Τετάρτη 13.03.2019 πραγματοποιήθηκε μια γενική συνέλευση, που σαν στόχο είχε την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τα τρία πιθανά σενάρια τα όποια είναι αυτήν την στιγμή στο τραπέζι και αφορούν την συγχώνευση της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. με το ΠΑ.Δ.Α.

 

Από την αρχή της γενικής συνέλευσης τονίσαμε την σημαντικότητα του να ενώσουμε όλες οι παρατάξεις τις δυνάμεις μας για το καλό της σχολής μας. Παρ ’όλα αυτά οι συνάδελφοι της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ αρνήθηκαν.

Εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενημερώσαμε τους σπουδαστές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. λέγοντας τους ποια είναι τα πιθανά σενάρια και τους καλέσαμε να ψηφίσουν το κατά την γνώμη τους βιωσιμότερο και ιδανικότερο σενάριο για το ίδρυμά μας.

 

Οι φοιτητές ψήφισαν το δεύτερο σενάριο το οποίο είναι το εξής:

Τα τεχνολογικά τμήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε να συγχωνευτούν με τα αντίστοιχα στη σχολή μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α., καθώς επίσης να γίνει και μεταφορά του ΕΠΠΑΙΚ. Με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα του ΕΠΠΑΙΚ θα παραδίδονται εντελώς δωρεάν σε φοιτητές του ιδρύματος που το επιθυμούν.

 

Έπειτα από την ψηφοφορία, όπως είχαμε γράψει και στο πλαίσιό μας- τοποθέτησή μας,  και με γνώμονα την απάντηση των συμφοιτητών μας, ανακατασκευάσαμε το ήδη υπάρχον πλαίσιό μας χρησιμοποιώντας το σενάριο που ψήφισαν οι ίδιοι. Αυτή μας η πράξη δέχτηκε ένα κύμα αντιδράσεων από τους συναδέλφους της ΠΑΣΠ, οι οποίοι μας αποκάλεσαν φασίστες. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε για ακόμα μια φορά η ΠΑΣΠ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. βάζει πάνω από όλα τον εαυτό της και την δική της βιωσιμότητα μέσα στην σχολή παρά τους φοιτητές.

 

Είναι φασιστικό να λαμβάνουμε υπόψιν την άποψη των συμφοιτητών μας που διαμορφώθηκε μέσα από ψηφοφορία εντός της γενικής συνέλευσης; Την απάντηση όμως την έδωσαν οι φοιτητές αφού για ακόμη μια φορά είδαν την απαράδεκτη στάση, την έλλειψη προτάσεων και ιδεολογίας που διακατέχει τους συναδέλφους της ΠΑΣΠ.