Δημιουργία Κατευθύνσεων για την Πρακτική Άσκηση στο Τμήμα Εκπ. Μηχανολόγων Μηχανικών 

Εδώ και πολύ καιρό στο τμήμα των Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα ότι οι φοιτητές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση εάν δεν είχαν παρακολουθήσει επιτυχώς το σύνολο των μαθημάτων.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ως υπεύθυνη δύναμη καταθέσαμε πρόταση σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού πρακτικής άσκησης στις 21 Οκτωβρίου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 20820_2019.

Δεν μείναμε όμως σε μια μόνο πρόταση και έναν αριθμό πρωτοκόλλου. Έπειτα από συνεχείς πιέσεις στους υπεύθυνους για την ανάληψη αυτής της απόφασης (συμβούλιο τμήματος) καταφέραμε το προσδοκώμενο.

Σήμερα 20 Ιανουαρίου 2020 ήρθε η παρούσα πρόταση στο συμβούλιο τμήματος και έπειτα από ΟΜΟΦΩΝΗ υπερψήφιση της έχουμε πλέον ομάδες πρακτικών.

Στην ουσία αυτό σημαίνει πως οι φοιτητές που θα θέλουν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους θα βρίσκουν την επιχείρηση και έπειτα από αίτηση θα πραγματοποιείται συμβούλιο τμήματος το οποίο θα αποφασίζει εάν η πρακτική σχετίζεται με τα μη περασμένα μαθήματα ή όχι ώστε να γίνεται ανάληψη της.

 

Μια ακόμα πρόταση που έγινε πράξη

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.