Απόφαση Σπουδαστικού Συλλόγου Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε 

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ   ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ     Α.Π.10729  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ   ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ     Α.Π. 598      

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε)    Α.Π.Δ/1562

 

 

ΠΡΟΣ: · Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

· Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

κ. Ηλία Γεωργαντά

· Πρόεδρο Δ.Ε. Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, καθηγητή κ. Ιωάννη Σαριδάκη

  

 

ΚΟΙΝ:· Μέλη Δ.Ε. Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

· Πρόεδρο Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών,

Καθηγητή κ. Γεράσιμο Παγιατάκη

· Πρόεδρο Τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών,

Καθηγητή κ. Γεώργιο Γεωργούση

· Πρόεδρο Τμήματος Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών

Καθηγητή κ. Νικόλαο Βαξεβανίδη

· Πρόεδρο Παιδαγωγικού Τμήματος,

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Κουνενού Καλλιόπη

· Πρόεδρο του ΔΣ του ΔΕΠ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε,

Καθηγητή κ. Χατζαράκη Γεώργιο

·Μέλη ΔΕΠ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

· Πρόεδρο του ΔΣ των Διοικητικών Υπαλλήλων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε,

κ. Χαράλαμπο Τράμπαλη

 

 

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια του υπουργείου παιδείας σε συνεργασία με τη διορισμένη διοίκουσα επιτροπή να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

 

Η ΑΣΠΑΙΤΕ μια σχολή με πάνω από 60 χρόνια ιστορία (ως συνέχεια της ΣΕΛΕΤΕ) έχει προσφέρει στην ελληνική Τεχνική Εκπαίδευση με χιλιάδες στελέχη και κατα συνέπεια στην ανάπτυξη της χώρας. Επίσης πολλοί απόφοιτοι της διαπρέπουν ως Μηχανικοί τ.ε. τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για όλους εμας, τους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν σήμερα στην ΑΣΠΑΙΤΕ, υπουργείο και διοίκηση να μην μας υπολογίζουν.

 

Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν θα πρέπει να είναι μόνο προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σπουδών μας, των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και των πτυχίων μας.

 

Με τα σενάρια για την σχολή μας να γίνονται εντονότερα τον τελευταίο καιρό ο Σπουδαστικός Σύλλογος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σπουδαστικός Σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης οι οποίες κορυφώθηκαν με τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 21/11/18. Η απόφαση για το μέλλον και την αναβάθμιση του Ιδρύματός μας λήφθηκε με ψηφοφορία από την πλειοψηφία των σπουδαστών και με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για τις θέσεις μας.

 

Οι προτάσεις μας είναι σαφής, ξεκάθαρες και διαμορφωμένες σύμφωνα με τις ανάγκες αγοράς εργασίας και με γνώμονα την αναβάθμιση στην πράξη και όχι στα λόγια.

 

 

Πιο συγκεκριμένα ο Σπουδαστικός Σύλλογος προτείνει.:

 

• Ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο ΠΑ.ΠΕΙ. ή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

• Σε καμία περίπτωση να μην χαθεί ο Τεχνολογικός χαρακτήρας του πτυχίου μας αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων εργάζονται ως Μηχανικοί Τ.Ε.

 

• Διατήρηση της ΑΣΠΑΙΤΕ ως αυτόνομης σχολής και όχι συγχώνευση τμημάτων, η οποία μάλιστα θα μπορεί στο μέλλον να γίνει πολυτεχνική σχολή, εφόσον θα παράγει μηχανικούς σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

 

• Εκσυγχρονισμός προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με την αγορά εργασίας και όχι βασισμένα στα γνωστικά αντικείμενα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

• Πλήρη διασφάλιση - Κατοχύρωση των Επαγγελματικών δικαιωμάτων του Μηχανικού για τους απόφοιτους της νέας σχολής.

 

• Διατήρηση του παιδαγωγικού χαρακτήρα της ΑΣΠΑΙΤΕ για τους ήδη υπάρχοντες φοιτητές και δυνατότητα επιλογής δωρεάν προγράμματος παιδαγωγικής επάρκειας για τους νέους φοιτητές.

 

• Πλήρη αναγνώριση της παιδαγωγικής επάρκειας ώστε οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ να προηγούνται σε όλους τους πίνακες εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΚΕΚ κλπ)

 

Όσοι ονειρεύονται ότι θα κλείσουν τη σχολή μας παίζοντας με το μέλλον και τα πτυχία μας θα μας βρουν απέναντι.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

 ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ