Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε. Επιστολή προς Πρόεδρο Δ.Ε.Πέρασαν 2 χρόνια από τον διορισμό σας αλλά και των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από τον Υπουργό Παιδείας. Αν καθίσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων σας αυτό το διάστημα, θα δούμε πως τα αρνητικά που έχουν συμβεί υπερισχύουν των θετικών. Οι ακαδημαϊκές διαδικασίες παρακωλύονται, το μέλλον του ιδρύματός μας είναι στον αέρα και το κορυφαίο ζωές φοιτητών έφτασαν σε σημείο να κινδυνεύουν.

 

Ως Σπουδαστικός Σύλλογος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και ως η φωνή των φοιτητών, σας παραθέτουμε αναλυτικά τον απολογισμό τον δύο αυτών χρόνων, όπως εμείς οι φοιτητές τον βιώσαμε.

 

1. Πανεπιστημιοποίηση

Το μέλλον της σχολής μας αυτήν τη χρονική στιγμή είναι στον αέρα. Ποιά είναι όμως η θέση σας σε αυτό το θέμα; Η απάντηση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και αν υπάρχει συμβαίνει μόνο πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου σας. Τα δύο αυτά χρόνια δεν υπήρξε ποτέ κάποια επίσημη γραπτή τοποθέτηση εκ μέρους σας, αφήνοντας τους φοιτητές στην αφάνεια για το προσωπικό σας συμφέρον.

 

2. “Πάγωμα” των πρακτικών ασκήσεων

Αποφασίσατε να θεσπίσετε κανονισμό πρακτικής άσκησης επικαλούμενος νόμο του 1989 που δεν ενδείκνυται για την δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε με αποτέλεσμα το πάγωμα των διαδικασιών των πρακτικών ασκήσεων που οδηγεί σε ΜΗ έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών μας. Η μεταβάσεις όπως γνωρίζετε γίνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες.

 

3. Ακαδημαϊκός Προγραμματισμός

Τα τελευταία αυτά χρόνια το ακαδημαϊκό εξάμηνο ξεκινάει Σεπτέμβριο δύο ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της επαναληπτικής Εξεταστικής Σεπτεμβρίου. Τα ακαδημαϊκά μας τμήματα καθότι συνέβαινε αυτό δεν κατάφεραν ποτέ να είναι έτοιμα στην ώρα τους, ώστε να υποδεχτούν του φοιτητές για το νέο εξάμηνο και αυτό γιατί ποτέ δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ρυθμιστούν κάποιες διαδικασίες, όπως είναι αυτή των προκηρύξεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών. Ως συνέπεια τα εξάμηνα ξεκινούσαν δίχως καθηγητές και με κίνδυνο να χαθούν.

 

4. Σχέσεις με τα Τμήματα

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου σχετικά με το περιστατικό των ύποπτων φακέλων που στάλθηκαν σε διάφορα ιδρύματα, όπως και στο δικό μας, εκδόθηκε ανακοίνωση για την αναβολή των μαθημάτων στις 2 το μεσημέρι, όμως αρκετά μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ εσάς και των τμημάτων. Γεγονός που συμβαίνει συνεχώς.

 

5. Κίνδυνος για τις ζωές των φοιτητών

Την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξαν αρκετά περιστατικά επίθεσης από τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στους χώρους της σχολής, σε σπουδαστές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Μερικοί εξ’ αυτών τραυματίστηκαν. Ως Πρόεδρος θα έπρεπε να είχατε δράσει έγκαιρα από το πρώτο κιόλας περιστατικό έτσι ώστε να είχαν αποφευχθεί τα νέα περιστατικά τα οποία βιώσαμε αυτές τις μέρες. Επίσης, σωστό θα ήταν να είχατε επικοινωνήσει έγκαιρα με κάποια φιλοζωική οργάνωση για την άμεση απομάκρυνση των ζώων και την παροχή τους για υιοθεσία. Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να δρούμε άμεσα.

 

6. Μη έγκαιρες ανακοινώσεις

Το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο, τρανταχτό παράδειγμα λίγες ημέρες πριν και λόγω των καιρικών συνθηκών, η περιοχή και ο χώρος της σχολής είχε ντυθεί στα λευκά λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Ενώ από το προηγούμενο βράδυ υπήρχε η κατάλληλη εικόνα για να ανασταλεί η λειτουργία της σχολής φτάσαμε μέχρι τις 10 το πρωί για να βγει ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας. Πολλοί δε ήταν οι φοιτητές που είχαν γραπτή εξέταση σε κάποιο εργαστήριο στις 8 και 9 το πρωί και δεν ήξεραν αν πρέπει να έρθουν ή όχι. Ακόμη ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι πως χθες Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 20:00 μ.μ. βγήκε ανακοίνωση ότι η σχολή θα παραμείνει κλειστή και δεν θα ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος λόγω του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

 

Είναι φανερό κύριε Πρόεδρε πως δεν μπορείτε να λύσετε βασικά προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, και ως Σπουδαστικός Σύλλογος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ζητάμε την παραίτηση σας, διότι μας έχετε αποδείξει πολλάκις ότι είστε ακατάλληλος για τη θέση αυτή αλλά και επικίνδυνος για το μέλλον μας.

 

Τέλος, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαδικασία επιλογής Προέδρου και των Μελών της Δ.Ε. από την εκάστοτε κυβέρνηση είναι λάθος και δεν εκπροσωπεί την ακαδημαϊκή κοινότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μαζί με την πρότασή μας για την Πανεπιστημιοποίηση της σχολής θα προτείνουμε στο Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιείται εκλογή των οργάνων του Ιδρύματος από τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας όπως συμβαίνει και σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

 

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.